Zonnepanelen

Zonne-energie
Nederlands zonlicht is uitstekend geschikt om duurzame elektriciteit op te wekken middels zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt is schoon en raakt nooit op. Een installatie levert al snel 4000 kWh per jaar op.

Hoe werk het?
Een zonnepaneel, kortweg PV-paneel,  is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. De speciale cellen op een zonnepaneel – fotovoltaïsche cellen – zetten zonne-energie om in duurzame energie.

Rendement
Het rendement van zonnepanelen is van verschillende factoren afhankelijk. Afhankelijk van die factoren verdient u de investering in zonnepanelen gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar terug. Vanaf dan verdient u gewoon geld met uw dak. De belangrijkste factor is de ligging en de hellingshoek van de zonnepanelen. Het zuiden is hierbij de beste richting. Een makkelijke vuistregel om de jaarlijkse opbrengst te berekenen is door het piekvermogen van de installatie te vermenigvuldigen met 0,85. Zo krijgt u een goed beeld van wat het u op gaat leveren.

Adviesgesprek
Wanneer u meer informatie wenst over een PV-systeem, zoals zonnepanelen ook wel genoemd worden, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen kosteloos bij u langs en adviseren u welke installatie het beste bij uw behoeften past. Indien gewenst bieden wij u vrijblijvend een offerte aan waarin de keuze voor de installatie open blijft.

Vergunning
In principe hoeft u voor het installeren van zonnepanelen geen vergunning aan te vragen. Het ministerie van VROM heeft een korte lijst met voorwaarden opgesteld waar het systeem aan moet voldoen:

Komen de zonnepanelen op een schuin dak, dan geldt dat:

  • het zonnepaneel niet mag uitsteken en dus binnen het vlak van het dak moet blijven.
  • het zonnepaneel direct op het dak gemonteerd moet worden.
  • de hellingshoek van het paneel niet mag afwijken van de hellingshoek van het dak. De hellingshoek mag dus niet aangepast worden door montagesystemen.

Komen de zonnepanelen op een plat dak, dan geldt dat:

  • het zonnepaneel ten minste net zo ver verwijderd moet blijven van de dakrand als die hoog is. Is het hoogste punt van de collector bijvoorbeeld 50 centimeter, dan moet de afstand tot de dakrand(en) ook minimaal 50 centimeter zijn.

Subsidie
Voorheen was het mogelijk om als particulier subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Het is nu mogelijk om de BTW over de aankoop en installatie van zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst.

De zakelijke gebruiker van zonnepanelen kan gebruik maken van de energie-investeringsaftrek (EIA) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Voor meer informatie gaat u naar de site van de belastingdienst of van de rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wat kost het?
Techcore Electrotechniek B.V. werkt uitsluitend met A-merk zonnepanelen. Er zijn veel zonnepanelen op de markt en helaas doen ze niet allemaal wat ze beloven. Bij Techcore Electrotechniek B.V. werken we met zonnepanelen die ook gegarandeerd het rendement opleveren wat beloofd wordt. Schaduwverliezen kunnen wij helaas niet berekenen.

Doordat elke installatie uniek is bieden wij geen standaardpakketten. Techcore Electrotechniek B.V. maakt voor uw pand een gedegen voorstel, zodat u precies weet wat het gaat kosten en wat het u oplevert. Wie nu zonnepanelen aanschaft is nog eens extra goedkoop uit omdat u de BTW van de zonnepanelen terug kunt vragen.

Installatie
Techcore Electrotechniek B.V. is volledig gecertificeerd om uw complete installatie te verzorgen.

Optimizers: 
We werken met optimizers, waarom doen we dit?
  • Meer vermogen: wanneer we er geen optimizers tussen plaatsen vermindert het zwakste zonnepaneel de prestatie van alle zonnepanelen. Door optimizers te gebruiken produceert elk zonnepaneel maximaal energie en heeft het zwakste zonnepaneel geen invloed op de prestatie van de rest van het systeem. Een zonnepaneel kan bijvoorbeeld minder presteren door vuiligheid, schaduw of doordat de prestatie van het zonnepaneel afneemt.
  • Verbeterde veiligheid: Het systeem schakelt de opgewekte spanning automatische af wanneer het PV-systeem uitgeschakeld is.
  • Geavanceerde monitoring: u kunt via de app zien hoeveel elk paneel afzonderlijk opwekt.

Onderhoud
Het onderhoud van de zonnepanelen is afhankelijk van de omgeving waar deze geplaatst zijn. Wanneer dit in de buurt is van een (drukke) autoweg of een bosrijke omgeving met veel vogels zullen de panelen vaker schoongemaakt moeten worden. Normaal is één a twee keer per jaar voldoende.

Monitoring
Via een app kunt u 24/7 de opbrengst van uw zonnepanelen in de gaten houden. Deze app is er voor Android en Apple. U heeft via de app volledig inzicht op de technische en financiële prestaties van uw PV-systeem, inclusief interactieve grafieken. 

Garantie
Voor een PV-systeem zijn twee verschillende garanties van toepassing. Een garantie voor de installatie zelf en een garantie voor de opbrengst. Deze worden nog wel eens door elkaar gehaald. Ook wordt soms alleen de opbrengst garantie genoemd omdat deze het langst is. Bij Techcore Electrotechniek B.V. houden we niet van verrassingen. Bij ons krijgt u 10 jaar garantie op de installatie. Wat betreft de opbrengst garanderen wij dat deze na 10 jaar nog minimaal 90%, en na 25 jaar nog minimaal 80% van het vermogen kan leveren.

Op de zonnepanelen en op de omvormer zit 12 jaar garantie,op optimizers 25 jaar en op de constructie is 20 jaar garantie van toepassing.

Recycling
Zonnepanelen bevatten veel waardevolle materialen zoals aluminium, zilver en silicium. Door zonnepanelen te recyclen is het mogelijk om tot 90% van alle materialen terug te winnen en voor hergebruik geschikt te maken.

Contactgegevens

Techcore Electrotechniek
Lijsenhof 37
5306 CE Brakel

info@techcore.nl
Tel: 0418-670412

Schuiven naar boven