Zonnepanelen

Zonne-energie
Nederlands zonlicht is uitstekend geschikt om duurzame elektriciteit op te wekken middels zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt is schoon en raakt nooit op. Een installatie levert al snel 2000 kWh per jaar op. Dit is 60% van het gemiddelde verbruik in een Nederlands huishouden.

Hoe werk het?
Een zonnepaneel, kortweg PV-paneel,  is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. De speciale cellen op een zonnepaneel – fotovoltaïsche cellen – zetten zonne-energie om in duurzame energie.

Rendement
Het rendement van zonnepanelen is van verschillende factoren afhankelijk. Afhankelijk van die factoren verdient u de investering in zonnepanelen gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar terug. Vanaf dan verdient u gewoon geld met uw dak. De belangrijkste factor is de ligging en de hellingshoek van de zonnepanelen. Het zuiden is hierbij de beste richting. Een makkelijke vuistregel om de jaarlijkse opbrengst te berekenen is door het piekvermogen van de installatie te vermenigvuldigen met 0,85. Zo krijgt u een goed beeld van wat het u op gaat leveren.

Adviesgesprek
Wanneer u meer informatie wenst over een PV-systeem zoals zonnepanelen ook genoemd worden, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen kosteloos bij u langs en adviseren u welke installatie het beste bij uw behoeften past. Indien gewenst bieden wij u vrijblijvend een offerte aan waarin de keuze voor de installatie open blijft. Zo kunt u zelf beslissen of u de installatie gedeeltelijk zelf wilt uitvoeren.

Vergunning
In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Wel gelden bepaalde regels. Zo moet de hellingshoek van het paneel hetzelfde zijn als die van het dak. Wie niet voldoet aan alle voorwaarden, krijgt te maken met het bestemmingsplan. In dat geval is een vergunning nodig. Bij Techcore zijn we altijd op de hoogte van de meest actuele wetgeving, zodat we u perfect kunnen adviseren.

Subsidie
Voorheen was het mogelijk om als particulier subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is helaas op. In dertien maanden tijd hebben meer dan negentigduizend huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend. In 2012 en 2013 kon Agentschap NL ruim vijftig miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot leeg. 

De zakelijke gebruiker van zonnepanelen kan gebruik maken van de energie-investeringsaftrek (EIA) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Voor meer informatie gaat u naar de site van het Agentschap of bekijkt u de brochure Energie en Bedrijven

Wat kost het?
Techcore werkt uitsluitend met A-merk zonnepanelen. Er zijn veel zonnepanelen op de markt en helaas doen ze niet allemaal wat ze beloven. Bij Techcore werken we met zonnepanelen die ook gegarandeerd het rendement opleveren wat beloofd wordt.

Doordat elke installatie uniek is bieden wij geen standaardpakketten. Techcore maakt voor uw pand een gedegen voorstel, zodat u precies weet wat het gaat kosten en wat het u oplevert.

Wie nu zonnepanelen aanschaft is nog eens extra goedkoop uit omdat naast de subsidie op de aankoop u nu ook kunt profiteren van het lage BTW-tarief van 6% op de arbeid. Enige voorwaarde: uw pand moet ouder dan twee jaar zijn.

Installatie
Techcore is volledig gecertificeerd om uw complete installatie te verzorgen. Bent u nu zelf handig of wilt u de kosten drukken? Ook dat is mogelijk bij Techcore. Zo verlaagt u uw terugverdientijd en datgene wat specialistisch werk is, nemen wij u uit handen, zodat de installatie zo optimaal mogelijk gemaakt wordt en er geen onnodige schade wordt veroorzaakt.

Onderhoud
Het onderhoud van de zonnepanelen is afhankelijk van de omgeving waar deze geplaatst zijn. Wanneer dit in de buurt is van een (drukke) autoweg of een bosrijke omgeving met veel vogels zullen de panelen vaker schoongemaakt moeten worden. Normaal is één a twee keer per jaar voldoende.

Monitoring
Op de omvormer is de totale opbrengst, de dagopbrengst en de actuele opbrengst af te lezen. Daarbij is het mogelijk om de omvormer te voorzien van een bluetooth antenne, waardoor er een extern display aangekoppeld kan worden. Hierop is de opbrengst specifieker af te lezen. 

Wanneer de omvormer aan het internet gekoppeld wordt is het mogelijk om de opbrengstinformatie via het internet af te lezen. Ook is het mogelijk om middels een app deze informatie te bekijken. Deze app is er voor Android en IPhone. 

Garantie
Voor een PV-systeem zijn twee verschillende garanties van toepassing. Een garantie voor de installatie zelf en een garantie voor de opbrengst. Deze worden nog wel eens door elkaar gehaald. Ook wordt soms alleen de opbrengst garantie genoemd omdat deze het langst is. Bij Techcore houden we niet van verrassingen. Bij ons krijgt u 10 jaar garantie op de installatie. Wat betreft de opbrengst garanderen wij dat deze na 10 jaar nog minimaal 90%, en na 25 jaar nog minimaal 80% van het vermogen kan leveren.

Op de constructie is 20 jaar garantie van toepassing. Op de omvormer zit standaard 5 jaar garantie. Deze is echter uit te breiden per 5 jaar naar maximaal 25 jaar. Deze garantie kunt u rechtstreeks bij Techcore afsluiten. 

Recycling
Zonnepanelen bevatten veel waardevolle materialen zoals aluminium, zilver en silicium. Door zonnepanelen te recyclen is het mogelijk om tot 90% van alle materialen terug te winnen en voor hergebruik geschikt te maken.

Contactgegevens

Techcore Electrotechniek
Lijsenhof 37
5306 CE Brakel

info@techcore.nl
Tel: 0418-670412

Schuiven naar boven